Definita cuvantului heptameron
HEPTAMERÓN s.n. Operă cuprinzând povestirile unor evenimente în timp de șapte zile. [Pl. -oane, -uri. / cf. germ. Heptameron < gr. hepta – șapte, hemera – zi].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu heptameron
FRIPÓN, friponi, s. m. (Franțuzism) Șarlatan, hoț, escroc. – Din fr. fripon. Vezi definitia »
BASTÓN s. n. 1. obiect în formă de băț, ca sprijin la mers. ♦ ~ de mareșal = baston purtat de mareșal ca semn distinctiv al demnității. 2. băț de mărimi diferite în gimnastica medicală cu scop corectiv. 3. bară cilindrică din metal sau lemn, cu diferite întrebuințări la bordul unei nave. (< it. bastone) Vezi definitia »
ECUSÓN s. n. 1. mică bucată de stofă sau de mătase cusută pe o uniformă militară indicând arma, unitatea etc. ◊ mică piesă de plastic, de metal sau țesătură, purtată ca legitimație la locul de muncă, la congrese etc. 2. stemă blazon. 3. placă de metal sau alt material în formă de scut, care poartă anumite însemne. ◊ loc încadrat de decorații și ornamente pe care se sculptează piese heraldice sau inscripții. (< fr. écusson) Vezi definitia »
TALÓN, taloane, s. n. 1. Parte a unei foi dintr-un registru, dintr-un chitanțier, dintr-un bonier etc. care rămâne la cotor după ce s-a rupt partea detașabilă. 2. Parte a ciorapului care acoperă călcâiul, marcată printr-o țesătură mai deasă. 3. Partidă la unele jocuri de cărți. 4. Fiecare dintre cele două margini îngroșate și întărite ale anvelopei unei roți. – Din fr. talon. Vezi definitia »
barítón (baritoni), s. m. – Cîntăreț intermediar între tenor și bas. Fr. baryton.Der. baritona, vb. (a cînta cu voce gravă), formație internă a rom. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z