Definita cuvantului purjor
PURJÓR, purjoare, s. n. Dispozitiv folosit pentru operația de purjare. – Din fr. purgeur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu purjor
RAPORTÓR, -OÁRE I. s. m. f. cel care prezintă un raport. II. s. n. instrument gradat, în formă de semicerc, pentru desenarea și măsurarea unghiurilor. (< fr. rapporteur) Vezi definitia »
PULMOTÓR s. n. aparat care insuflă aer și oxigen în plămâni, pentru respirație artificială. (< germ. Pulmotor, engl. pulmotor) Vezi definitia »
GLETUITÓR, -OÁRE, gletuitori, -oare, s. m. și f. Munictor zidar sau zugrav care execută operația de gletuire. – Din gletui + suf. -tor. Vezi definitia »
NUMITÓR s.m. (Mat.) Termen al unei fracții, scris sub linia de fracție, care arată în câte părți a fost împărțit întregul. ◊ A aduce la același numitor = a face ca două sau mai multe fracții să aibă același numitor; (fig.) a pune de acord puncte de vedere diferite. [< numi + -tor, după fr. dénominateur]. Vezi definitia »
sclivisitór, sclivisitoáre, s.m. și f. (înv.) 1. (s.m.) persoană care sclivisește, șlefuiește, lustruiește, netezește (o suprafață dură). 2. (s.f.) unealtă de șlefuit, de lustruit, de netezit. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z