Definita cuvantului hilobatide
HILOBATÍDE s.n.pl. (Zool.) Specie de maimuțe cunoscute sub numele de giboni. [Cf. lat. hylobates – gibon, gr. eidos – aspect].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hilobatide
DESCÍNDE vb. III. intr. 1. A se trage din cineva, a avea o anumită descendență. 2. A coborî, a se da jos. 3. A se opri pentru un anumit timp undeva. 4. (Despre organele forței publice) A se deplasa la fața locului pentru a face o investigație. [P.i. descínd, perf.s. -insei, part. -ins. / < lat. descendere, cf. fr. descendre]. Vezi definitia »
ASCÚNDE, ascúnd, vb. III. Tranz. și refl. A (se) sustrage vederii, a (se) pune la adăpost ca să nu poată fi văzut și găsit. ◊ Expr. (Refl.) A se ascunde după deget = a-și ascunde o vină în chip stângaci. ♦ Fig. A tăinui o faptă, un gând, un sentiment. [Perf. s. ascunsei, part. ascuns] – Lat. abscondere. Vezi definitia »
stréde (strédie), s.f. sg. 1. (înv. și reg.) miere care se scurge de la sine din fagure; ravac. 2. (înv. și reg.) fagure de miere. 3. (reg.) ceară sde albine. 4. (înv.; în forma: strighe) substanță rășinoasă dulce, secretată de unele plante sau arbori; suc dulce. 5. (reg.) drojdie de vin uscată. Vezi definitia »
PROBOSCÍDE, proboscide, s. f. (Înv.) Trompa elefantului. ♦ Trompa unor insecte diptere. – Din fr. proboscide. Vezi definitia »
CONCHÍDE vb. tr., intr. a trage o concluzie; a conclude. (după lat. concludere) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z