Definita cuvantului hipogeu
HIPOGÉU, -ÉE s.n. (Ant.) Construcție, (spec.) mormânt subteran. [< fr. hypogée].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hipogeu
JELÉU, jeleuri s. n. 1. Peltea. 2. Preparat de cofetărie sub formă de gel, obținut din jeleu (1) amestecat cu sucuri de fructe și acoperit cu un strat de zahăr tos. – Din fr. gelée. Vezi definitia »
NEGLIJÉU, neglijeuri, s. n. (Astăzi rar) Îmbrăcăminte comodă de casă pe care o poartă femeile dimineața. ◊ Expr. A fi în neglijeu = a fi îmbrăcat sumar. – Din fr. négligé. Vezi definitia »
PRIAPÉU, -ÉE adj. Referitor la Priap – zeul fecundității; priapic. // s.n. 1. Formă de vers antic, considerat ca o juxtapoziție a două versuri. 2. Poezie (antică) cu conținut obscen sau licențios. [Pron. pri-a-peu. / cf. it. priapeo, lat. priapeus]. Vezi definitia »
ONGLÉU s. n. 1. tăietură în unghi ascuțit. 2. bandă de hârtie sau de pânză care se coase în același timp cu foile unei cărți pentru a le lega; falț. (< fr. onglet) Vezi definitia »
SEMIZÉU s.m. Erou mitologic născut dintr-un zeu și o muritoare sau dintr-o zeiță și un muritor. [< semi- + zeu, fr. demidieu, cf. it. semidio < lat. semideus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z