Definita cuvantului homeomeri
HOMEOMÉRI s.m.pl. (Fil.) Termen folosit de filozoful grec Anaxagoras pentru a desemna cele mai mici particule materiale, infinit divizibile, ale corpurilor, care, după el, conțineau în sine toate calitățile posibile. [Pron. -me-o-. / < fr. homéoméries, cf. lat. homeomeria, gr. homoiomereia].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu homeomeri
ISOSPÓRI s.m.pl. v. izospori. Vezi definitia »
SAFÁRI s. n. 1. expediție de vânătoare în Africa neagră. ◊ (p. ext.) excursie în timpul căreia se fac fotografii de animale sălbatice. 2. raliu automobilistic fără probe speciale, desfășurat mai ales pe continentul african, pe drumuri și în condiții dintre cele mai vitrege. (< fr. safari) Vezi definitia »
HÉNRI s.m. (Fiz.) Unitate de inductanță electrică, egală cu inductanța unei spire îmbrățișate de un flux magnetic propriu de un weber când spira e parcursă de un curent de un amper. [Scris și henry, pl. invar. / < fr., engl. henry, cf. Henry – fizician american]. Vezi definitia »
imprumuturi restante,a caror scadenta nu a fost respectata.arieratele apar pe fondul nerespectarii conditiilor contractuale intre unitatile economice.acumularea de arierate intr-un volum mai mare poate produce un blocaj economico-financiar general Vezi definitia »
ASPRÍ, aspresc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A face să devină sau a deveni aspru; a (se) înăspri. 2. Tranz. (Reg.) A scrobi. – Din aspru2. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z