Definita cuvantului nucleotid
NUCLEOTÍD, nucleotíde, s. n. Component format dintr-o riboză sau dezoxiriboză legată de o bază de purină sau pirimidină și un grup de fosfat și care reprezintă unitățile structurale de bază ale acizilor nucleici (ca ARN și ADN). (terminolog. științif., compunere nereg. din pref. nucle(o)- + suf. -id2; cf. engl. nucleotide, fr. nucléotide) [MW, TLF]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu nucleotid
ÓFSAID s.n. (Sport) Greșeală constând în depășirea fără minge a ultimului jucător din echipa adversă (cu excepția portarului) de către un fotbalist sau a liniei pe care se află mingea de către un rugbist. ◊ (Argotic) A prinde în ofsaid = a prinde pe picior greșit, a surprinde într-o situație nefavorabilă, în care nu are dreptate. [Pron. of-said, scris și offside. / < engl. offside]. Vezi definitia »
MORBÍD, -Ă adj. Bolnăvicios, bolnav; nesănătos. [Cf. fr. morbide, lat. morbidus]. Vezi definitia »
FELDSPATOÍD, feldspatoizi, s. m. Mineral cu compoziție asemănătoare feldspatului. – Din fr. feldspathoide. Vezi definitia »
PSEUDOINVALÍD, -Ă adj., s.m. și f. Fals invalid. [< pseudo- + invalid]. Vezi definitia »
ACÍD1, acizi, s. m. Substanță cu gust acru care înroșeste hârtia albastră de turnesol și care, în combinație cu o bază, formează o sare – Fr. acide (lat. lit. acidus). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z