Definita cuvantului lâncoti
LÂNCOTÍ, lâncotésc, vb. IV. Tranz. (Înv., sec. XVI) A înșela, a minți, a păcăli. (din lâncotă, cf. sl. lankovati)

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu lâncoti
COTÍ, cotesc, vb. IV. 1. Intranz. (Despre râuri, drumuri etc.) A schimba direcția, a face un cot (I 2); (despre ființe sau vehicule) a face o cotitură, a părăsi drumul drept; a cârmi. ♦ Tranz. (Neobișnuit) A îndrepta în altă direcție. ♦ Tranz. A conduce pe cineva pe un drum întortocheat. 2. Tranz. (Rar) A atinge, a lovi cu cotul (I 1) pentru a-și face loc. ♦ Refl. recipr. A-și face semn (reciproc) cu cotul. – Din cot. Vezi definitia »
PROCT(I)-, -PRÓCT, -PROCTÍE elem. „anus”. (< fr. procto-, -procte, -proctie, cf. gr. proktos) Vezi definitia »
REINVESTÍ, reinvestesc, vb. IV. Tranz. A face o nouă investiție, pentru un (alt) obiectiv. – Din fr. réinvestir. Vezi definitia »
SPETÍ, spetesc, vb. IV. Refl. și tranz. A (se) îmbolnăvi de speteală. ♦ A munci sau a obliga să muncească până la istovire, a (se) istovi din cauza eforturilor depuse. ♦ Refl. (Despre oameni) A fi silit să facă față unor sarcini materiale copleșitoare, să cheltuiască sume care depășesc cu mult limita posibilităților. – Din spată. Vezi definitia »
BRĂNEȘTI 1. Com. în jud. Dîmbovița; 9.513 loc. (1991). Țesătorie; panificație. 2. Com. în jud. Gorj; 2.715 loc. (1991). 3. Com. în Sectorul Agricol Ilfov; 8.053 loc. (1991). Fabrici de conf. (tricotaje din lînă și bumbac) și ulei de in. Piscicultură (iazuri și heleșteie). Stație de c. f. Mănăstirea Pasărea (sec. 18). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z