Definita cuvantului ichneumon
ICHNEUMÓN s.m. v. ihneumon.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ichneumon
BÓSTON1/BOSTÓN s. n. 1. dans lent asemănător valsului, de proveniență americană; melodia corespunzătoare. 2. gen pianistic în jaz, prin alternanță a notelor joase cu acordurile pe care acestea le susțin. 3. joc de cărți. (< fr. boston) Vezi definitia »
TRONCÓN, tronconuri, s. n. (Rar) Trunchi de con. – Din tronconic (derivat regresiv). Vezi definitia »
TRIGÓN s.n. 1. Prăjitură în formă de triunghi făcută din foi de plăcintă umplute cu nuci și muiate în sirop. 2. Trigon cerebral = lamă de materie nervoasă, de formă triunghiulară, care împreună cu corpul calos face legătura între cele două emisfere ale creierului mare. [< fr. trigone, cf. gr. tri – cu trei, gonia – unghi]. Vezi definitia »
MICROFÓN, microfoane, s. n. Aparat care transformă vibrațiile sonore în oscilații electrice, folosit în radioteleviziune și în telecomunicații. – Din fr. microphone, germ. Mikrophon. Vezi definitia »
VERMILLON s. n. Sulfură roșie de mercur sau de antimoniu, folosită pentru fabricarea culorii roșu-viu; culoare fabricată pe baza acestei sulfuri și întrebuințată în pictura de ulei. [Pr.: -mi-ión] – Cuv. fr. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z