Definita cuvantului ilicitate
ILICITÁTE s.f. (Jur.) Caracterul a ceea ce este ilicit; interzicere a unui lucru, a unei acțiuni prin lege. [Cf. it. illeceita].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ilicitate
IREDUCTIBILITÁTE s. f. Însușirea de a fi ireductibil. – Din fr. irréductibilité. Vezi definitia »
(A)este partea secundara de propozitie care determina un substantiv sau un substitut al acestuia. raspunde la intrebarile:care?, ce fel de?,al(a,ai,ale)cui?, cati?, cate? adresate cuvantului cu rol de element regent. Vezi definitia »
CARENÁTE s.f.pl. Subclasă de păsări având sternul prevăzut cu carenă (4) [în DN]; (la sg.) pasăre din această subclasă. [Sg. (după unele surse) carenată, (după altele) carenat. / < fr. carinates]. Vezi definitia »
EXCENTRICITÁTE s. f. 1. (mat.) însușirea unui punct de a nu fi în centrul unei figuri. ◊ raport constant al distanțelor de la un punct al unei conice la focar și la directoarea corespunzătoare. 2. (tehn.) distanța dintre axele de rotație a două piese care au același centru. ◊ asamblare defectuoasă a două piese coaxiale sau concentrice. 3. originalitate, extravaganță; excentrism. (< fr. excentricité) Vezi definitia »
a avea un dinte (împotriva cuiva) expr. a avea un motiv de nemulțumire sau de dușmănie (față de cineva). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z