Definita cuvantului turnean
TURNEÁN, -Ă, turnéni, -e, s.m., adj. 1. S.m. Persoană născută și crescută în municipiul Turnu-Măgurele (din județul Teleorman). 2. Adj., s.m. (Locuitor) din municipiul Turnu-Măgurele. – Din Turn[u-Măgurele] (n.pr.) + suf. -ean.

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu turnean
marghilomán (marghilománe), s. n. – Cafea cu rom. De la Marghiloman (Mihai), prefect de poliție în București în anii 1861-63. Cf. Tagliavini, Arch. Rom., XII, 222. Vezi definitia »
DUȘMÁN, -Ă, dușmani, -e, s. m. și f., adj. 1. (Persoană) care are o atitudine ostilă, răuvoitoare față de ceva sau de cineva, care urăște ceva sau pe cineva; vrăjmaș. 2. Inamic (1) (în război). [Acc. și: (reg.) dúșman] – Din tc. düșman. Vezi definitia »
VETERÁN s. m. 1. ostaș roman liberat din armată, împroprietărit și declarat cetățean roman (în cazul când nu era mai dinainte). 2. soldat aflat de multă vreme în armată, care a luat parte la mai multe campanii. 3. (fig.) cel care a îmbătrânit într-o funcție, într-o instituție. (< fr. vétéran, lat. veteranus) Vezi definitia »
FIRMÁN, firmane, s. n. Ordin emis de sultan (prin care erau numiți sau maziliți guvernatorii și domnitorii depinzând de Imperiul Otoman). – Din tc. fermān. Vezi definitia »
peregrinomán, peregrinománi, s.m. (înv.) persoană căreia îi place să călătorească exagerat de mult. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z