Definita cuvantului sofiot
SOFIÓT, -Ă, sofióți, -te, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Sofia (capitala Bulgariei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Sofiei sau locuitorilor săi, privitor la Sofia sau locuitorii săi. (cf. fr. sofiote)

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu sofiot
CAȘALÓT s.m. Cetaceu cu un cap foarte mare și cu dinți pe falca inferioară. [< fr. cachalot, cf. port. cachalotte]. Vezi definitia »
SCLERÓT s.m. (Bot.) Organ de rezistență la unele ciuperci, alcătuit din împletirea hifelor. [Var. scleroțiu s.n., pl. scleroți. / cf. fr. sclérote, gr. sklerotes]. Vezi definitia »
CAPÓT1 s. n. 1. îmbrăcăminte femeiască de casă (lungă până la călcâie). 2. învelitoare de pânză care acoperă diferite instrumente și aparate pe puntea unei nave. (< fr. capot) Vezi definitia »
idiót (idioátă), adj. – Cretin, tîmpit. Fr. idiot.Der. idioție, s. f. (debilitate mintală maximă); idioțenie, s. f. (idioțenie; tîmpenie); idiotism, s. n., din fr., și înainte (sec. XVIII) din gr. ἰδιωτισμός. – Comp. idiomel, adj. și s. n. (imn bisericesc cu melodie proprie), din ngr. ἰδιόμελος. Vezi definitia »
CONTRAFAGÓT, contrafagoturi, s. n. Instrument muzical de suflat, mai mare decât fagotul și sunând cu o octavă mai jos decât acesta; cel mai grav instrument de suflat din orchestra simfonică. – Din it. controfagotto. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z