Definita cuvantului abătătură
abătătúră, abătături, s.f. (înv.) gând ascuns, intenție netrebnică.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu abătătură
DRESÚRĂ s. f. dresaj. (< germ. Dressur) Vezi definitia »
TROFONEVRÓZĂ s.f. (Med.) Tulburare a troficității ca urmare a îmbolnăvirii sistemului nervos. [< fr. trophonévrose]. Vezi definitia »
ELECTROBIOGENÉZĂ s. f. producere de electricitate în organismele vii. (< fr. électrobiogenèse) Vezi definitia »
strataghemátă, strataghemáte, s.f. (înv.) 1. (în forma: stratighimată) procedeu de război pentru înșelarea și surprinderea inamicului; stratagemă. 2. mijloc, procedeu ingenios pentru atingerea unui scop; stratagemă, șiretenie, șiretlic, tertip, truc, viclenie, vicleșug, manevră. Vezi definitia »
BÁIERĂ, băieri, s. f. 1. Curea, sfoară, ață etc. cusută sau legată de un obiect (traistă, ploscă etc.) și cu ajutorul căreia obiectul poate fi transportat sau atârnat. ◊ Expr. A (i se) rupe (cuiva) băierile inimii = a simți (sau a provoca cuiva) o mare durere sufletească. A-și dezlega băierile inimii = a se destăinui (cuiva). A ofta (sau a striga, a râde etc.) din băierile inimii = a ofta (sau a striga etc.) din toată inima. ♦ Ață, șnur etc. cu care se leagă, se strânge sau se încheie o rufă, o haină, o pungă etc. ◊ Expr. A strânge băierile pungii = a face economii. A avea nouă băieri la pungă = a fi foarte zgârcit. ♦ Ochi de frânghie legat de fiecare dintre cele două margini ale unei bărci, prin care se introduc vâslele. 2. (Rar) Amuletă. [Pl. și: baieri.Var.: báier, baiere, s. n.] – Lat. bajulus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z