Definita cuvantului inverti
INVERTÍ vb. IV. tr. A face, a produce o inversie. ♦ A descompune prin hidroliză o substanță optic-activă cu putere rotatorie mai mare; a transforma zahărul în glucoză și fructoză cu ajutorul invertazei. [P.i. -tesc. / < fr. invertir, it. invertire, lat. invertere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu inverti
Toti elevii care sunt in clasa IX-F in Col. Nat. Gh. Lazar din sibiu (postat de Cordos Dan) Vezi definitia »
ISPITÍ, ispitesc, vb. IV. Tranz. 1. A atrage (spre rău) a ademeni, a tenta, a momi. ♦ Refl. (Înv.) A se lăsa ademenit, a cădea în ispită, a greși. 2. (Înv.) A pune la încercare sau la o probă pe cineva sau sentimentele, caracterul cuiva. 3. (Înv. și pop.) A cerceta, a examina; p. ext. a descoase. 4. (Înv.) A constata; a descoperi, a afla. – Din sl. ispytati. Vezi definitia »
POSTÍ, postesc, vb. IV. Intranz. 1. A respecta posturile3 prescrise de biserică, a se abține de la alimentele interzise; a ține post3; 2. A răbda de foame, a nu mânca nimic sau a nu avea ce mânca; a flămânzi; fig. a se abține de la ceva, a duce lipsă de ceva. – Din sl. postiti sen. Vezi definitia »
TEXTI-/TEXTO- elem. „rețea, țesătură”. (< fr. texti-, texto-, cf. lat. textum) Vezi definitia »
organizati in serii sinonimice de cate patru cuvinte urmatoarele neologisme: celebritate, imprecizie, venitate, orgoliu,prestigiuçonfuzie, aroganta, obscuritate, glorieinfatuare, nebulozitate, reputatie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z