Definita cuvantului izocronism
IZOCRONÍSM s.n. Însușirea de a fi izocron. ♦ Proprietate a unor fenomene periodice de a se repeta în mod identic după o perioadă anumită de timp. ♦ Stare a două celule nervoase sau musculare având aceeași cronaxie. [Var. isocronism s.n. / cf. fr. isochronisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu izocronism
TRICROISM, tricroisme, s.n. (Geol.) Proprietatea optică a anumitor cristale de a prezenta, la lumina zilei, trei culori diferite, funcție de unghiul din care sunt privite. – Din engl. trichroism, conform gr. trikhroos. Vezi definitia »
POLICROMATÍSM s. n. 1. policromie (1). 2. teorie care afirmă existența în analizatorul optic a mai mult de trei elemente sensibile la tonuri cromatice. (< policromat + -ism) Vezi definitia »
GLOBALÍSM s.n. 1. Proces cognitiv propriu copiilor, prin care se reține întregul unui obiect pentru a diferenția mai pe urmă părțile componente. 2. Metodă pedagogică și didactică bazată pe caracteristicile infantile de a percepe întregul înaintea părților sale componente. [Cf. it. globalismo]. Vezi definitia »
LIMFATÍSM s.n. Boală manifestată prin mărirea volumului organelor limfatice, prin paloare și lipsă de energie. [< fr. lymphatisme]. Vezi definitia »
TIROIDÍSM s.n. Intoxicație prin produși de secreție ai tiroidei. [< fr. thyroïdisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z