Definita cuvantului izonomie
IZONOMÍE s.f. 1. Termen folosit în democrația ateniană pentru a desemna egalitatea cetățenilor în fața legii. 2. (Min.) Analogie în modul de cristalizare. [Gen. -iei. / < fr. isonomie, cf. gr. isonomia].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu izonomie
PARASCÂNTÉIE, parascântei, s. f. Dispozitiv montat la locomotive și la cubilouri, care reține particulele solide incandescente, pentru ca acestea să nu iasă pe coș și să provoace incendii. ♦ Ecran izolant, necombustibil, care previne descărcările electrice sau deteriorările pe care acestea le-ar produce. – Din para1- + scânteie (după fr. pare-étincelles). Vezi definitia »
BANCOCRAȚÍE s.f. Afirmare puternică a puterii politice a capitalului bancar; tiranie a băncilor. [Gen. -iei. / < fr. bancocratie, cf. fr. banque – bancă, gr. kratos – forță]. Vezi definitia »
ANTRACOTERAPÍE s. f. folosirea terapeutică a carbonului. (< fr. anthracothérapie) Vezi definitia »
HEMATOFAGÍE, hematofagii, s. f. 1. (Med.) Fagocitoză a hematiilor. 2. Faptul de a se hrăni cu sânge. – Din fr. hématophagie. Vezi definitia »
GERONTOCRAȚÍE, gerontocrații, s. f. Sistem de guvernare în care puterea politică sau conducerea aparține bătrânilor. – Din fr. gérontocratie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z