Definita cuvantului însiloza
ÎNSILOZÁ vb. I. tr. 1. A depozita ceva într-un siloz. 2. A conserva nutrețul verde, supunând plantele unei fermentații lactice. [< în- + siloz, după fr. ensiler].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu însiloza
SINCRONIZÁ, sincronizez, vb. I. Tranz. A face ca două sau mai multe acțiuni, fapte sau evenimente, fenomene etc. să se petreacă în același timp. ♦ A efectua operațiile necesare pentru ca o mașină sincronă să fie adusă în stare de a funcționa în paralel cu o rețea electrică de curent alternativ. ♦ A realiza într-un film concordanța dintre imagine și sunet; a efectua montarea sincronă a benzii de imagine cu banda de sunet corespunzătoare. – Din fr. synchroniser. Vezi definitia »
BOGZA 1. Alexandru (1905-1973, n. Constanța), filozof român. Regîndește „idealismul lui Kant”, opunîndu-i un „realism critic” ale cărui concepte le aplică în domeniile particulare ale culturii, îndeosebi în muzică („Realismul critic”). 2. Geo B. (1908-1993, n. Ploiești), scriitor și ziarist român. Frate cu B. (1) și Radu Tudoran. Acad. (1955). Lirică de avangardă („Poemul invectivă”). Creator al unei formule unice de reportaj, reportajul poematic („Cartea Oltului”). Preocupat de evenimentele actualității, se dovedește în mod egal un poet al sublimului și al imundului, al geologicului și al cosmogonicului („Oameni și cărbuni din Valea Jiului”, „Țări de piatră, de foc și de pămînt”, „Paznic de far”, „Ca să fii om întreg”). Vezi definitia »
DEPOLITIZÁ vb. tr. a face să-și piardă caracterul politic. (< fr. dépolitiser) Vezi definitia »
DIGITALIZÁ vb. tr. 1. a administra digitalină unui bolnav cardiac. 2. a manevra cu degetele o aparatură electronică sau de control. 3. (inform.) a coda numeric o informație. (< fr. digitaliser) Vezi definitia »
ANIMALIZÁ vb. tr., refl. a coborî în starea de animal; a (se) abrutiza. (< fr. animaliser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z