Definita cuvantului lacveator
LACVEATÓR s.m. Lacvear. [< lat. laqueator].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu lacveator
ADMINISTRÁTOR, -OÁRE, administratori, -oare, s. m. și f. Persoană care administrează, care conduce o administrație sau un serviciu de administrație. ♦ Persoană care conduce un serviciu în administrația statului. – Din fr. administrateur, lat. administrator. Vezi definitia »
jăruitór (jeruitór), jăruitoáre, s.n. (reg.) băț crăpat în două la un capăt, cu care se scormonește în jar sau „se jeruiește” pânza; cociorbă. Vezi definitia »
LAMINÓR s.n. 1. Mașină compusă din cel puțin doi cilindri care se rotesc în sens contrar, cu ajutorul căreia metalele și aliajele sunt transformate în lame, în fire etc. 2. Mașină care subțiază și omogenizează fibrele textile. 3. Mașină cu care se fărâmițează anumite materiale pentru pregătirea pastei de argilă, a nisipului de concasor etc. [Cf. fr. laminoir]. Vezi definitia »
IDEOMOTÓR, -OÁRE adj. Psihomotor. ◊ Proces ideomotor = proces prin care toate reprezentările noastre se prelungesc în mișcări mai mult sau mai puțin săvârșite. [< fr. idéo-moteur]. Vezi definitia »
VINIFICATÓR, -OÁRE I. s. m. f. cel care lucrează în domeniul vinificației. II. s. n. aparat pentru fabricarea vinului. (< fr. vinificateur, /II/ engl. vinificator) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z