Definita cuvantului lentitudine
LENTITÚDINE s.f. Moliciune, încetineală, lipsă de energie; apatie. V. lentoare. [Cf. fr. lentitude, lat. lentitudo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu lentitudine
EVORSIÚNE s. f. acțiune erozivă a apei curgătoare, care căzând vertical, formează vârtejuri. (< germ. Evorsion, engl. evorsion) Vezi definitia »
LATITÚDINE s.f. 1. Distanța unghiulară a unui punct oarecare de pe glob sau a unui astru față de un plan ecuatorial de referință, măsurată în grade pe meridian. ♦ (Geom.) Una dintre coordonatele polare spațiale, reprezentând unghiul format de raza vectoare a unui punct dat cu planul triedrului ortogonal la care se raportează punctul. 2. (Fig.) Libertate de acțiune, de alegere. [< it. latitudine, cf. fr. latitude, lat. latitudo – lărgime]. Vezi definitia »
PRETERIȚIÚNE s. f. figură retorică prin care se declară că nu se va vorbi despre un lucru, amintit totuși în expunere; pretermisie, paralipsă. (< fr. prétérition, lat. praeteritio, omisiune) Vezi definitia »
SUPRAIMPRESIÚNE, supraimpresiuni, s. f. Procedeu cinematografic care constă din înregistrarea, pe aceeași peliculă, a două imagini suprapuse care au fost filmate separat. [Pr.: -pra-im-pre-si-u-] – Supra- + impresiune (după fr. surimpression). Vezi definitia »
a lua la bulane (pe cineva) expr. (vulg.) 1. a ironiza (pe cineva), a batjocori (pe cineva). 2. (d. polițiști) a bate (pe cineva) cu bastonul. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z