Definita cuvantului licantrop
LICANTRÓP, -Ă s.m. și f. Suferind de licantropie. [< fr. lycanthrope].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu licantrop
BAROSCÓP, baroscoape, s. n. Aparat în formă de balanță, cu care se demonstrează existența presiunii atmosferice și aplicarea principiului lui Arhimede la gaze și vapori. – Fr. baroscope (< gr.). Vezi definitia »
GIROSCÓP s. n. dispozitiv dintr-un disc care se rotește în jurul axei sale, menținându-și planul de rotație, pentru orientarea în spațiu a avioanelor, a submarinelor etc. (< fr. gyroscope) Vezi definitia »
GALÓP, galopuri, s. n. 1. Mersul cel mai rapid al calului, alcătuit dintr-o succesiune de salturi. 2. Dans foarte rapid, cu mișcări în doi timpi și cu un ritm sacadat; melodie după care se execută acest dans. – Din fr. galop, it. galoppo. Vezi definitia »
IZOTRÓP, -Ă adj. (despre corpuri, substanțe) cu proprietăți fizice identice în toate direcțiile. (< fr. isotrope) Vezi definitia »
POLITRÓP, -Ă I. adj. 1. care prezintă politropism. 2. (despre transformări de stare ale fluidelor) care se efectuează în așa fel, încât presiunea și volumul variază, în timp ce căldura specifică rămâne constantă. II. s.f. curbă care reprezintă o transformare politropă (I, 2). (< germ. polytrop) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z