Definita cuvantului lohii
LÓHII s.f.pl. (Med.) Scurgere provenită din uter în timpul lăuziei. [< fr. lochies, cf. gr. locheo – a naște].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu lohii
Munții Pirinei (catalană: Pirineus; franceză: Pyrénées; spaniolă: Pirineos; occitană: Pirenèus; aragoneză: Perinés; bască: Pirinioak) sunt un lanț muntos în sud-vestul Europei, formând o graniță naturală între Franța și Spania. Ei separă Peninsula Iberică de Franța, întinzându-se peste circa 430 km între Golful Biscaya la Oceanul Atlantic și Cap de Creus la Marea Mediterană. Cea mai mare parte a crestei principale formează frontiera franco-spaniolă, cu Andorra situată între cele două. Principala excepție este Val dÁran, care aparține Spaniei, dar se află pe fața nordică a lanțului. Printre alte anomalii orografice se numără Cerdanya și exclava spaniolă Llívia. Vezi definitia »
homofobii, 1. frica de homosexualitate sau frica de homosexuali 2. adversiunea ,dezaprobarea ,discriminarea ,ura fata de homosexualitate si fata de persoanele de aceasta orientare sexuala Homofobia poate fi clasificată drept un tip de xenofobie homo (același) și phobos (teamă). Radicalul homo nu trebuie confundat cu cuvântul latinesc homo (om) Vezi definitia »
a scoate jandarii expr. (cart., înv.) a scoate banii. Vezi definitia »
LUCÁRII s. f. pl. Sărbătoare a pădurilor sacre, pe care romanii o celebrau la 19 sau la 21 iulie. – Din lat. Lucaria. Vezi definitia »
HIDROAMELIORATII s. f. pl. Lucrari hidrotehnice executate pentru imbunatatirea regimului apei in sol si la suprafata solului Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z