Definita cuvantului lustru
LÚSTRU s.m. 1. (Ant.) Sacrificiu expiator, care se făcea la Roma o dată la cinci ani. 2. Perioadă de timp de cinci ani. [< lat. lustrum, cf. fr. lustre, it. lustro].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu lustru
PRESIOMÉTRU s.n. (Tehn.) Aparat de măsurat presiuni; manometru. [Cf. fr. préssiomètre]. OBS.: Cuv. stă in DN sub forma „PRESOMETRU”. Ar putea fi o greseala de tipar, pentru ca in DO are forma „PRESIOMETRU” (vezi in „activă”), este vorba de măsurare de presIuni, in fr. „préssiomètre” si in germ.+engl. „PRESSIOMETER” (gasit prin GOOGLE). Acest lucru m-a facut sa cred ca forma „presiometru” este cea corecta. Dar mai departe vin cuvintele „presoreceptor” si „presostat”, deci s-ar putea sa nu fie totusi o greseala de tipar. Nu am un dictionar tehnic la indemana. Pentru cazul in care forma „presometru” ar fi in ordine, vezi si definitia imediat urmatoare. Parca as opta pentru cea de-a doua. [Laura] Vezi definitia »
LIBER ARBÍTRU s. m. concepție potrivit căreia omul ar avea libertate nemărginită de a acționa după voința sa. (după fr. libre arbitre) Vezi definitia »
ODONTOMÉTRU s.n. Mic instrument din metal, din celuloid sau din carton, care servește la măsurarea dantelurii mărcilor poștale. [< fr. odontomètre]. Vezi definitia »
GASTROLÁTRU, -Ă s. m. f. cel care se preocupă în mod excesiv de mâncare. (< fr. gastrolâtre) Vezi definitia »
VARMÉTRU s. n. instrument pentru măsurarea, în vari, a puterii electrice, reactive în rețelele de curent alternativ. (< fr. varmètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z