Definita cuvantului malthusianism
MALTHUSIANÍSM s.n. Teorie reacționară care susține teza falsă că, în timp ce mijloacele de existență nu pot spori decât în progresie aritmetică, populația crește în proporție geometrică și că deci cauzele mizeriei maselor exploatate ar fi de ordin natural și biologic, nu social. [Pron. -si-a-. / < fr. malthusianisme, cf. Malthus, teolog și economist englez].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu malthusianism
s.m. invar. 1.Prima literă a alfabetului; sunet notat cu acceasta literă (vocala deschisă, nerotunjită, medială). Expr. De la a la z = de la început până la sfârșit; totul, în întregime. 2.(LOG.)Simbol pentru judecata universal-afirmativă. V. pătratul logic. 3.(MUZ.)Notație literară pentru sunetul la. 4.(METR.)Simbol pentru amper. 5.(MAT.)Simbol pentru arie. Vezi definitia »
POLIMORFÍSM s. n. Proprietatea unor minerale cristalizate cu aceeași compoziție chimică de a se prezenta sub mai multe forme cristaline cu caracteristici fizice și chimice diferite. ♦ (Biol.) Proprietate a unor specii de a exista sub mai multe aspecte morfologice. – Din fr. polymorphisme. Vezi definitia »
POLITONALÍSM s. n. Combinație simultană de elemente melodice care aparțin unor tonalități diferite; politonalitate. – Din fr. polytonalisme. Vezi definitia »
FILONEÍSM s. n. pasiune pentru tot ceea ce este nou. (< it. filoneismo) Vezi definitia »
ANTITRINITARÍSM s. n. Doctrină eretică, în biserica veche, care nega dogma creștină trinitară. – Fr. antitrinitairisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z