Definita cuvantului meristematic
MERISTEMÁTIC, -Ă adj. Care aparține meristemului; care se divide. [Cf. fr. méristématique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu meristematic
APODÍCTIC, -Ă adj. (Despre judecăți, raționamente) Care exprimă raporturi și legături necesare între lucruri sau fenomene și însușirile lor; care nu permite posibilitatea unei opoziții; indiscutabil. [< fr. apodictique, lat. apodicticus, gr. apodeiktikos – peremptoriu, convingător]. Vezi definitia »
PROLÍFIC, -Ă, prolifici, -ce, adj. (Despre ființe) Care se înmulțește foarte repede. ♦ Care are facultatea de a se înmulți. – Din fr. prolifique. Vezi definitia »
RÓMBIC, -Ă adj. În formă de romb; romboidal. ♦ (Min.) Sistem rombic = sistem de cristalizare având ca formă fundamentală o prismă dreaptă cu bazele romburi. [Cf. fr. rhombique]. Vezi definitia »
STEREOGRÁFIC, -Ă adj. referitor la stereografie. ♦ proiecție ~ă = operație prin care punctele unei sfere se proiectează pe un plan tangent la sferă. (< fr. stéréographique) Vezi definitia »
PRAGMÁTIC, -Ă, pragmatici, -ce, adj. 1. Care aparține pragmatismului, referitor la pragmatism, bazat pe pragmatism; care ia în considerație eficacitatea, utilitatea practică. ♦ Care judecă exclusiv în funcție de utilitatea practică (reală sau aparentă). 2. (În sintagmele) Istorie pragmatică = prezentare istorică limitată la fapte, la evenimente. Sancțiune pragmatică = (în unele țări) decret de stat privitor la o importantă problemă laică sau bisericească. – Din fr. pragmatique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z