Definita cuvantului monococă
MONOCÓCĂ s.f. Ansamblu constituit din șasiul și caroseria unui vehicul, care formează un bloc. [< fr. monocoque].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu monococă
BLOCÁDĂ, blocade, s. f. Ansamblu de măsuri destinate izolării unui oraș, a unui stat sau a unui grup de state. ◊ Blocadă economică = izolare a unei țări sau a unui grup de țări, întreprins de o altă țară sau de alte țări, în scopul subminării economiei naționale a primelor. – Din germ. Blockade. Vezi definitia »
míșcă (míște), s. f. – Batistă legată cu care se dau lovituri la mîini, într-un joc de copii. Bg. miška „șoarece” (Candrea). Vezi definitia »
HISTAMÍNĂ s.f. (Biol.) Amină care se găsește în cornul secarei, în hipofiză etc. și care, în organism, produce efecte fiziologice puternice. // Element prim de compunere savantă cu semnificația „histamină”. [< fr. histamine]. Vezi definitia »
POLINUCÚLĂ, polinucule, s. f. (Bot.) Fruct uscat indehiscent format din mai multe nucule. – Poli- + nuculă. Vezi definitia »
foaită (pop. substantiv) = 1. neam, referitor la persoanele care fac parte din același neam, 2. gen, grup, categorie, sens conotativ referitor la persoane care au atribute sau trăsături asemanatoare sau comune, utilizat foarte des cu conotatii peiorativ-negative „e de aceași foaită cu ei”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z