Definita cuvantului șild
ȘILD, șilduri, s. n. Mică placă de metal sau de material plastic care se fixează în dreptul mânerelor și broaștelor la uși, ferestre, sertare etc. pentru a proteja gaura cheii. – Din germ. Schild.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șild
SOLD s.n. 1. Diferență dintre debitul și creditul unui cont. ♦ Rest de plată la lichidarea unei socoteli. 2. Rest, rămășiță dintr-o marfă, care urmează să se vândă cu un preț mai scăzut. [< fr. solde, engl. sold < sell – a vinde]. Vezi definitia »
BAKERSFIELD [béicə sfi:ld], oraș în SV S.U.A. (California), la NV de Los Angeles; 520 mii loc. (1988, cu suburbiile). Expl. de petrol. Oțelării. Ind. electronică și de rafinare a petrolului. Vezi definitia »
fald (fálduri), s. n. – Pliu, cută. – Var. faldur. Pol. fald, rus. falda (Cihac, II, 107; Sanzewitsch 202), din germ. Falte. Var. este un sing. reconstituit pe baza pl. Se folosește mai ales la pl., pentru a desemna ansamblul artistic de pliuri al unui material asemănător cu postavul. Vezi definitia »
a nu ține de cald (cuiva) expr. a nu folosi (cuiva). Vezi definitia »
SMARÁLD s.n. Varietate verde de beril, piatră prețioasă. [Var. smaragd, smarand s.n. / < rus. smarald, germ. Smaragd]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z