Definita cuvantului șindră
ȘÍNDRĂ, șindre, s. f. (Reg.) Șindrilă. – Din scr. šindra.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șindră
stráță (-țe), s. f. – Registru cu însemnări cotidiene. Germ. Strazze „ciornă” (Candrea). Vezi definitia »
PALUDRÍNĂ s. f. preparat farmaceutic, pulbere albă cu gust amărui și fără miros, contra paludismului. (< fr. paludrine) Vezi definitia »
ALÚNĂ (lat. *abellona) s. f. 1. Fructul alunului, achenă comestibilă, sferică sau ovoidală, cu un mic cioc, înconjurată, la bază de un înveliș verde în formă de degetar. 2. Alună de pămînt = plantă anuală din familia fabaceelor, înaltă de 30-35 cm, cu flori galbene (Arachis hypogaea); originară din America de Sud, este cultivată în zonele sudice pentru semințele sale comestibile și uleiul alimentar extras din acestea; fructul acestei plante, care se formează în sol (de unde vine și numele), are semințe care conțin 42-59 la sută substanțe grase și 20-34 la sută substanțe proteice. Sin. arahidă. Vezi definitia »
PERSEVERÍNȚĂ s. f. v. perseverență. Vezi definitia »
ENCLÁVĂ s.f. 1. Fragment de rocă de altă natură înglobat în masa unei roci eruptive. 2. Grup de populație străină izolat în mijlocul masei indigene. 3. Teren închis sau cu acces dependent de altă proprietate. [Var. anclavă s.f. / < fr. enclave]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z