Definita cuvantului multifocal
MULTIFOCÁL, -Ă adj. Care prezintă mai multe focare. [< fr. multifocale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu multifocal
NUMERÁL, -Ă, numerali, -e, s. n., adj. 1. S. n. Parte de vorbire flexibilă care exprimă, sub diferite aspecte, un număr, o determinare numerică a obiectelor sau ordinea obiectelor prin numărare. 2. Adj. (Înv.) Care se referă la numere, care se indică prin numere. Termeni numerali. Litere numerale. – Din fr. numeral, lat. numeralis. Vezi definitia »
BATÁL2, batale, s. n. Groapă de depozitare a țițeiului, a noroiului rezultat prin săpare sau a diverselor reziduuri de fabricație din industria petrolului. – Et. nec. Vezi definitia »
INFRACȚIONÁL, -Ă, infracționali, -e, adj. Privitor la o infracțiune, cu caracter de infracțiune. [Pr.: -ți-o-] -1.Infracțiune + suf. -al. Vezi definitia »
CONCEPTUÁL, -Ă adj. referitor la concept (1) sau la concepție; abstract. ◊ artă ~ă = tendință în arta contemporană care face să primeze ideea, concepția operei asupra formei sale concrete, ultime. (<fr. conceptuel, lat. conceptualis) Vezi definitia »
ARHIEPISCOPÁL, -Ă adj. Care ține de un arhiepiscop sau de o arhiepiscopie. [Cf. lat. archiepiscopalis, fr. archiépiscopal]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z