Definita cuvantului necrectomie
NECRECTOMÍE s.f. (Med.) Excizie a unui țesut necrozat. [Gen. -iei. / < fr. nécrectomie, cf. gr. nekros – mort, ektome – excizie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu necrectomie
SILVOBIOLOGÍE s.f. Parte a silviculturii care studiază procesele și legile de viață ale pădurii. [Pron. -bi-o-, gen. -iei. / cf. fr. sylvo-biologie]. Vezi definitia »
APLAZÍE, aplazii, s. f. Atrofiere a unui țesut sau a unui organ prin întreruperea procesului de dezvoltare. – Din fr. aplasie. Vezi definitia »
HẤRȘIE, hârșii, s. f. (Reg.) Blană (neagră) de miel, cu lâna creață și măruntă, din care se fac căciuli, gulere etc. sau cu care se îmblănesc hainele. [Var.: hắrșie s. f.] – Cf. magh. hasker, haskártya „piele de pe burtă”. Vezi definitia »
FEDERÁȚIE, federații, s. f. 1. Uniune a mai multor state autonome (care își păstrează propria organizare) în cadrul unui stat unitar, cu un guvern central și cu organe de stat comune. 2. Uniune formată din mai multe organizații care urmăresc scopuri comune. 3. Organ care îndrumează și controlează activitatea dintr-o anumită ramură sportivă. – Din fr. fédération. Vezi definitia »
a-i face cuiva boiangerie expr. (intl.) a umple de sânge (pe cineva) în bătaie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z