Definita cuvantului necrotomie
NECROTOMÍE s.f. Necropsie. ♦ Îndepărtare chirurgicală a unui țesut osos necrozat. [Gen. -iei. / < fr. nécrotomie, cf. gr. nekros – mort, tome – tăiere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu necrotomie
REZOLUȚIE, rezoluții, s.f 1. (rețelistică) termen asociat cu rezolvarea sau atribuirea unei adrese numerice(ip) la un nume ușor de memorat pentru utilizatori(conform www.cisco.com) Vezi definitia »
TOCĂLÍE, tocălii, s. f. (Reg.) 1. Morișcă de lemn care produce un zgomot ritmic (scârțâit) și sperie păsările din lanuri și din vii. 2. Unealtă cu care se răsucește sfoara groasă pentru plase și năvoade. – Din toca. Vezi definitia »
ELASTOMETRÍE s.f. Măsurare a elasticității unor corpuri. [Gen. -iei, / < fr. élastométrie, cf. gr. elastes – care se întinde, metron – măsură]. Vezi definitia »
OSTEOCONDROPATÍE s. f. proces de necrozare a unei porțiuni dintr-o apofiză sau epifiză. (< fr. ostéochondropathie) Vezi definitia »
FORTIFICÁȚIE, fortificații, s. f. Construcție militară de pământ, de piatră, de beton armat, făcută cu scopul de a apăra luptătorii împotriva proiectilelor și a bombelor de avion și a înlesni acțiunea de observare și de folosire a mijloacelor de luptă proprii. – Din fr. fortification, lat. fortificatio. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z