Definita cuvantului nomă
NÓMĂ2 s.f. 1. (Ist.) Diviziune administrativă în vechiul Egipt și în Grecia. 2. V. nom. [< fr. nome, fr. nomos].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu nomă
SEMIUNCIÁLĂ adj., s. f. (literă de tipar) jumătate din mărimea unei unciale. (< semi- + uncială) Vezi definitia »
CAZEINĂ (‹ fr. {i}; {s} lat. caseus „brînză”) s. f. Principala proteină (fosfoproteidă) din lapte, cu conținut foarte bogat de aminoacizi și cu o mare valoare nutritivă, formînd cel mai important component al brînzeturilor; este utilizată ca aliment, la preparea unor produse farmaceutice bogate în albumine, la fabricarea galalitului, a unor cleiuri etc.; cazeinogen. Vezi definitia »
MÓSTRĂ s.f. 1. Parte dintr-o cantitate de material sau de obiecte după care se pot aprecia anumite caracteristici ale acestora. ◊ Târg de mostre = târg la care diferitele industrii își expun produsele spre a le face cunoscute. 2. (Fig.) Exemplu, pildă, model. < it. mostra, cf. germ. Muster]. Vezi definitia »
Solomâzdră = salamandră (regionalism restrâns, Moldova) Vezi definitia »
RÉGULĂ s.f. 1. Normă pe baza căreia are loc un proces, se desfășoară o activitate sau se produce un fenomen; precept. ♦ De regulă = în mod obișnuit, de obicei. ♦ Principiu, linie de conduită, lege, obicei. 2. Rânduială, ordine, regularitate. [Pl. -li, -le. / < lat. regula, cf. it. regola, fr. règle]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z