Definita cuvantului octa
OCTA- v. octo-.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu octa
AKITA, oraș în Japonia (Honshū), port la M. Japoniei; 296,4 mii loc. (1985). Expl. de petrol. Centru metalurgic; ind. textilă și prelucr. a petrolului. Universitate. Vezi definitia »
COLPORTÁ vb. I. tr. A răspândi (știri false, zvonuri, bârfeli etc.). [< fr. colporter]. Vezi definitia »
Dreapta în geometria euclidiană (clasele I-XII) este o noțiune fundamentală, adica o noțiune care nu are definiție. Ea este caracterizată prin câteva proprietăți introduse prin axiome. În geometria euclidiană ea este reprezentată material printr-o linie dreaptă. În alte geometrii, este interesant de știut că dreapta nu este reprezentata printr-o linie dreaptă. De exemplu, în geometria riemanniană, planul este o sferă din geometria euclidiana, iar dreapta este un cerc ecuatorial al acestei sfere. ...?????? Vezi definitia »
SETÁ, setez, vb. I. tranz. (Inform.) A stabili, a selecta sau a configura parametrii de funcționare ai unui sistem tehnic computerizat (aparat, echipament, mașină, instalație etc.) conform unei metodologii specifice și în acord cu o anumită opțiune de operare. – Din engl. set. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z