Definita cuvantului oborean
OBOREÁN, -Ă, oboreni, -e, s. m. și f. (Rar) Persoană care locuiește în apropierea oborului1 (1). – Obor1 + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oborean
BUTÁN, butani, s. m. Hidrocarbură saturată, cu patru atomi de carbon în moleculă, care se găsește în gazele de sondă și de cracare sau se obține pe cale industrială. – Din fr. butane. Vezi definitia »
LIMÁN, limanuri, s. n. 1. Țărm, mal; (înv.) port. ◊ Expr. A ieși la liman = a scăpa dintr-o primejdie; a ajunge la o situație mai bună. A duce (sau a scoate) la (un) liman (sau la liman bun) = a scăpa (pe cineva) dintr-o situație grea; a salva. A ajunge la (un) liman sau a ajunge limanul = a atinge ținta dorită. ♦ Fig. Adăpost, refugiu. 2. Lac rezultat prin bararea cu aluviuni a gurii de vărsare a unui râu. [Pl. și: limane] – Din (1) tc. liman, (2) rus. liman, ucr. lyman. Vezi definitia »
ÁTMAN (cuv. indian) s. n. (În brahmanism) Sufletul individual identic cu sufletul lumii; principiul unificator pentru toate ființele și lucrurile din lume, ca și pentru Universul ca tot; conștiința pură care depășește suferința existențială. Vezi definitia »
TAHITIÁN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Tahiti. ◊ (s. f.) limbă polineziană vorbită în Tahiti. (< fr. tahitien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z