Definita cuvantului oogon
OOGÓN s.n. (Bot.) Cavitate în care se formează oosfera la talofite (alge și ciuperci); oogonium, ovogon. [< fr. oogone, cf. gr. oon – ou, gone – naștere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu oogon
ȘIFÓN s.n. Pânză albă de bumbac, din care se face mai ales lenjerie. [< fr. chiffon]. Vezi definitia »
CHALÓN [ȘA-] s. n. produs endocrinian care inhibă unele organe sau le diminuează activitatea. (< fr. chalon) Vezi definitia »
ATÓN2, -Ă, atoni, -e, adj. (Despre vocale, silabe, cuvinte) Fără accent; neintonat. – Fr. atone (< gr.). Vezi definitia »
BETATRÓN s. n. accelerator ciclic de particule pentru accelerarea electronilor care imprimă energii foarte mari. (< fr. bétatron) Vezi definitia »
SIFÓN1 s. n. 1. tub curbat sub formă de U întors, pentru a transversa un lichid între două niveluri diferite. 2. piesă de metal, de porțelan etc. care se montează pe o conductă de canalizare cu scopul de a opri trecerea gazelor din canal în instalație. 3. butelie de sticlă pentru apă gazoasă; apa însăși. 4. aparat pentru spălarea cu presiune a anumitor cavități ale corpului. 5. organ în formă de tub sau de pâlnie, la cefalopode, servind pentru locomoție sau hrănire. 6. canal natural de forma literei U întors prin care sunt drenate apele din grote sau din alte goluri subterane. (< fr., gr. siphon, germ. Siphon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z