Definita cuvantului bătător
BĂTĂTÓR1, bătătoare, s. n. 1. Băț, lopățică (împletită) în formă de palmă etc., cu care se bat covoare, perne etc. pentru a le curăța de praf. 2. Suport folosit pentru bătutul covoarelor, cuverturilor etc. 3. Băț subțire, la un capăt cu o rotiță de lemn cu găurele, cu care se bate laptele prins sau smântâna în putinei, ca să se aleagă untul; mâtcă, brighidău. 4. Parte a meliței pe care se așează transversal inul sau cânepa, spre a fi melițate. 5. Scândură mică, dreptunghiulară, care servește la tasarea pământului semănat din grădină. – Lat. batt(u)atorium.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bătător
REACTOPROPULSÓR, reactopropulsoare, s. n. Reactor care are ca organ propulsor o elice antrenată de o turbină cu gaze alimentată de gazele evacuate din camera de combustie a reactorului. [Pr.: re-ac-] – Reacto[r] + propulsor. Vezi definitia »
DISIPATÓR s.n. Element al unei construcții hidrotehnice destinat a reduce viteza curenților de apă. [< fr. dissipateur]. Vezi definitia »
VISITING PROFESSOR (Pron.: víziting profésor) s. f. profesor universitar invitat (din străinătate) să țină lecții, conferințe. (< amer. visiting professor) Vezi definitia »
SPINIȘÓR, spinișori, s. m. Diminutiv al lui spin1.Spin1 + suf. -ișor. Vezi definitia »
ZGLOBIÓR, -OÁRĂ, zglobiori, -oare, adj. (Pop.) Diminutiv al lui zglobiu. [Pr.: -bi-or] – Zglobiu + suf. -ior. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z