Definita cuvantului pagofilă
PAGOFÍLĂ s.f. (Zool.) Pescăruș alb. [< fr. pagophile].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pagofilă
ANEMOGRÁMĂ, anemograme, s. f. Diagramă de înregistrare a unui anemograf. – Fr. anémogramme. Vezi definitia »
MURÉNĂ s.f. Pește din Marea Mediterană, cu corpul alungit și foarte lacom, având o carne foarte gustoasă. [< fr. murène, cf. lat. muraena]. Vezi definitia »
LÍRĂ1 s.f. 1. Instrument muzical cu coarde în formă de arc foarte îndoit, cu care poeții din antichitate își acompaniau recitarea poemelor. ♦ (Fig.) Simbol al talentului poetic, al poeziei (lirice). 2. Dispozitiv în formă de liră (1), care permite dilatarea unei conducte. 3. Priză de curent folosită la vehiculele cu tracțiune electrică. 4. Element decorativ în formă de liră (1), utilizat îndeosebi în mobila biedermeier. [< fr. lyre, it. lira, lat., gr. lyra]. Vezi definitia »
ACTIVÍNĂ s.f. Pulbere albă, cu miros slab de clor și cu gust amar neplăcut, folosită la albirea țesăturilor din celuloză, ca aglutinant în imprimerie și ca dezinfectant. [< fr. activine]. Vezi definitia »
PIEDICÚȚĂ, piedicuțe, s. f. Plantă erbacee cu tulpina lungă și târâtoare, cu frunzele mici și dese, cu inflorescența în formă de spic (Lycopodium clavatum).Piedică + suf. -uță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z