Definita cuvantului palimpsest
PALIMPSÉST s.n. 1. Pergament de pe care a fost ștearsă, răzuită scrierea inițială pentru a fi utilizat din nou și pe care se mai văd încă urmele vechii scrieri. 2. (Fig.) Scriere (veche) greu lizibilă datorită ștersăturilor și corecturilor. [Cf. fr. palimpseste, lat. palimpsestus, gr. palimpsestos < gr. palin – din nou, psestos – răzuit].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu palimpsest
PAPÍST, -Ă s.m. și f. (Rar) Nume dat catolicilor de către protestanți. [< fr. papiste]. Vezi definitia »
INDIVIDUALÍST, -Ă, individualiști, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care se izolează de interesele, de preocupările colective; (adept) al individualismului; p. ext. (om) egoist. 2. Adj. Care se referă la individualism, care aparține individualismului. [Pr.: -du-a-] – Din fr. individualiste. Vezi definitia »
MARGINALÍST, -Ă, marginaliști, -ste, s. m. și f. (Adept) al marginalismului. – Din fr. marginaliste. Vezi definitia »
EGALITARÍST, -Ă, egalitariști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține egalitarismului, privitor la egalitarism, care susține egalitarismul. 2. S. m. și f. Adept al egalitarismului. – Din fr. egalitariste. Vezi definitia »
BULEVARDÍST, -Ă s. m. f. (fam.) om plimbăreț, care bate străzile; bulevardier (II.) (< bulevard + -ist) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z