Definita cuvantului palmatilobat
PALMATILOBÁT, -Ă adj. (Despre frunze palmate) Ai cărei lobi sunt dispuși de jur împrejurul limbului. [Cf. fr. palmatilobé].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu palmatilobat
INCITÁT, -Ă, incitati, -te, adj. (Livr.) Ațâțat, întărâtat, instigat. – V. incita. Vezi definitia »
NECOAGULÁT, -Ă, necoagulați, -te, adj. ce apare în DEX în explicația lexemului VITEZĂ (2). Raportul dintre spațiul parcurs de un mobil și timpul folosit pentru parcurgerea acestui spațiu; raportul dintre variația unei mărimi și timpul în care se produce această variație. ◊ Viteză cosmică = viteză cuprinsă între 7,912-16,6 km/secundă imprimată navelor cosmice de la înscrierea pe o orbită circulară a Pământului până la părăsirea sistemului solar. ♦ Spec. Ritmul în care se produce sau se repetă un proces chimic, fiziologic, electric etc., raportat la o unitate de timp. ◊ Viteză de sedimentare = interval de timp în care se depun hematiile în sângele rămas necoagulat, servind la diagnosticarea sau urmărirea evoluției unor boli. Vezi definitia »
CALANDRÁT, -Ă, calandrați, -te, adj. Care este supus calandrării. – V. calandra. Vezi definitia »
DEPRAVÁT, -Ă, depravați, -te, adj. Descompus din punct de vedere moral; corupt, decăzut, desfrânat. – V. deprava. Vezi definitia »
DISPOZÁT, -Ă, dispozați, -te, adj. (Franțuzism înv.) Dispus (să facă ceva). – V. dispoza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z