Definita cuvantului palonier
PALONIÉR s.n. 1. Pârghie articulată cu două pedale la extremități, legată de organul de direcție al unui avion sau al unei ambarcații și folosită la dirijarea acestora cu ajutorul picioarelor. 2. Suport fixat pe fundul bărcilor pentru sprijinirea picioarelor celui care vâslește. [Pron. -ni-er. / < fr. palonnier].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu palonier
PIONÉR, -Ă subst. v. pionier. Vezi definitia »
LÉFTER, -Ă, lefteri, -e, adj. Care nu are nici un ban, care este fără lăscaie (în pungă). ◊ Expr. A rămâne (sau a lăsa pe cineva) lefter = a rămâne (sau a lăsa pe cineva) fără nici un ban. – Din ngr. (e)léfteros „liber”. Vezi definitia »
ÚTER s.n. Organ genital al femelei la animale superioare, în care se dezvoltă embrionul; mitră. [< lat. uterus, fr. utérus]. Vezi definitia »
VINCIÉR s.m. Muncitor portuar sau marinar specializat în mânuirea vinciului. [< vinci + -ier, după engl. winchman]. Vezi definitia »
SCRÉPER s.n. 1. Mașină rutieră remorcată de un tractor pe șenile, folosită pentru săpat și transportat pământul. 2. (Mine) Dispozitiv de transport, alcătuit dintr-o cutie de oțel fără fund cu o lamă cu gheare la partea inferioară, trasă printr-un cablu fără sfârșit peste o grămadă de material. [Cf. rus. skreper, engl. scraper]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z