Definita cuvantului panlirism
PANLIRÍSM s.n. (Liv.) Lirism realizat cu toate mijloacele de expresie lirică. [Et. incertă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu panlirism
CIOCOÍSM, ciocoisme, s. n. 1. Situație de ciocoi1; purtare, apucătură de ciocoi1; p. ext. parvenitism. 2. Fig. Slugărnicie, lipsă de demnitate. – Ciocoi1 + suf. -ism. Vezi definitia »
SOMNAMBULÍSM s. n. 1. Stare de automatism inconștient manifestată prin părăsirea patului în timpul somnului și executarea unor acte coordonate de care individul în cauză nu-și mai amintește la trezire; noctambulism. 2. Executare automată a unor acte de către o persoană hipnotizată. – Din fr. somnambulisme. Vezi definitia »
FEROMAGNETÍSM s. n. 1. proprietate a unor metale sau aliaje de a fi atrase puternic de câmpul magnetic și de a căpăta astfel o magnetizare permanentă. 2. capitol al fizicii care studiază proprietățile corpurilor feromagnetice. (< fr. ferromagnétisme) Vezi definitia »
RURALÍSM s.n. (Liv.) Caracter rural. [< fr. ruralisme]. Vezi definitia »
TERMOTROPÍSM s.n. Reacție de orientare sau de deplasare care se observă la animale sau la unele plante, provocată de variațiile de temperatură. [< fr. thermotropisme, cf. gr. thermos – cald, tropos – întoarcere]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z