Definita cuvantului parazit
PARAZÍT, -Ă s.m. și f. 1. Invitat la masa unui bogătaș din vechea Romă pentru a-l amuza. 2. (Fig.) Persoană care trăiește pe seama alteia. 3. Ființă care trăiește pe organismul unei alte ființe vii, hrănindu-se exclusiv cu substanțele produse de aceasta. 4. (la pl.) Perturbație produsă în transmisiile de telecomunicații, datorită descărcărilor electrice din atmosferă, scânteilor produse de unele aparate electrice etc. // adj. 1. (Despre ființe) Care duce o viață de parazit; parazitar. 2. (Fig.) Care nu produce nimic, care trăiește din munca altora. ♦ (Fig.) Lipsit de funcție; de prisos. [Cf. fr. parasite, lat. parasitus, gr. parasitos < para – alături, sitos – mâncare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu parazit
AEROFÍT, -Ă adj., s.f. (Plantă) care trăiește pe alte plante fără să le extragă lor sau solului hrana. [< fr. aérophyte]. Vezi definitia »
ZINGĂNÍT s. n. v. zăngănit. Vezi definitia »
LIPĂÍT, -Ă, lipăiți, -te, adj. v. LIPĂI. – [DLRM] Vezi definitia »
MEGACARIOCÍT s. n. celulă uriașă a măduvei roșii din os, a cărei citoplasmă se fragmentează, în plăcuțele sangvine. (< fr. mégacaryocyte) Vezi definitia »
NEINSTRUÍT, -Ă, neinstruiți, -te, adj. 1. Care nu a urmat o formă de învățământ pentru a se instrui, care nu posedă cunoștințe temeinice (în general). 2. (Despre ostași) Care nu și-a îndeplinit stagiul militar (deși a împlinit vârsta legală). – Ne- + instruit. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z