Definita cuvantului per
PER prep. (Liv.) Pentru, pe; de fiecare. [< lat. per].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu per
SABRÉR, sabreri, s. m. Scrimer specializat în probele de sabie. – Din fr. sabreur. Vezi definitia »
CONTÁINER s. n. 1. ambalaj metalic cu forme și dimensiuni standardizate, astfel încât să cuprindă un număr exact de obiecte sau cantități anumite de materiale, pentru transport. 2. cutie specială în care sunt puse aparate, instrumente etc. în rachetele cosmice. (< engl. container) Vezi definitia »
SFÍNCTER1 s. n. mușchi inelar care închide un orificiu. (< fr., lat. sphincter) Vezi definitia »
BÜRGER (cuv. germ.) [bürgər] subst. Termen generic folosit pentru a desemna pătura mijlocie a orașelor medievale din Europa Centrală și Occidentală. Cuvîntul a trecut și în limba română sub forma pîrgar. Vezi definitia »
PALIÉR s. n. 1. porțiune de traseu orizontal al unei șosele sau căi ferate. 2. platformă pentru odihnă la o scară, plasată de obicei la nivelul etajelor. 3. lagăr (II) (orizontal). 4. zbor orizontal executat de avion imediat după dezlipirea de sol, la decolare, sau la aterizare. 5. porțiune orizontală într-o diagramă. 6. (fig.) fază de stabilitate în cursul unei evoluții; stare stabilă, etapă după o creștere, o urcare (a prețurilor, a valutei etc.). (< fr. palier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z