Definita cuvantului șistozitate
ȘISTOZITÁTE s. f. Proprietate a anumitor sedimente (argiloase) și a unor roci metamorfice de a se desface în plăci subțiri sau în foi cu suprafețe paralele. [Var.: șistuozitáte s. f.] – Din fr. schistosité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șistozitate
CONTRAGREUTÁTE, contragreutăți, s. f. Greutate care servește într-un sistem tehnic la echilibrarea totală sau parțială a unei forțe fixe sau a unei greutăți în mișcare. [Pr.: -gre-u-] – Contra1- + greutate (după fr. contrepoids). Vezi definitia »
MORTINATALITÁTE s. f. indice realizat de raportul dintre numărul copiilor născuți morți și nașterile normale într-o perioadă, pe un anumit teritoriu. (< fr. mortinatalité) Vezi definitia »
ABNORMITÁTE, abnormități, s.f. (Rar) Anomalie; enormitate; lucru, fapt neobișnuit. – Din germ. Abnormität. Vezi definitia »
GRANULOZITATE s. f. StructurĂ? a unui material mineral granular privit din punctul de vedere al mĂ?rimii granulelor din care este format. -Din fr. GranulositĂ? Vezi definitia »
PROMISCUITÁTE s. f. Amestec de indivizi foarte diferiți pe care îi reunește un mod de viață dubios și contradictoriu și un comportament necuviincios. ♦ Conviețuire în condiții de mizerie sau de imoralitate a mai multor persoane de sex diferit. [Pr.: -cu-i-] – Din fr. promiscuité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z