Definita cuvantului picnostil
PICNOSTÍL s.n. (Arhit.) Sistem de intercolonament la care intervalul dintre coloane este egal cu 1½ din diametrul coloanei; (p. ext.) templu sau edificiu cu coloanele astfel așezate. [< fr. pycnostyle, cf. gr. pyknos – dens, stylos – coloană].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu picnostil
CROCODÍL s.m. 1. Reptilă sauriană amfibie, foarte mare, care trăiește pe lângă fluviile din țările tropicale (în special pe malurile Nilului). ◊ (Fam.) Lacrimi de crocodil = plâns prefăcut, ipocrit. 2. Dispozitiv de comandă automată pentru semnalizarea, pe locomotiva unui tren în mers, a poziției semnalelor de acoperire a liniei. 3. Clemă folosită pentru legături electrice provizorii. [Cf. fr. crocodile, lat. crocodilus]. Vezi definitia »
PENETRÁBIL, -Ă, penetrabili, -e, adj. Care poate fi străbătut (cu ușurință) de ceva, care lasă să treacă prin sine sau poate primi în sine un corp, o materie sau o substanță străină. – Din fr. pénétrable. Vezi definitia »
MANEVRÁBIL, -Ă adj. care poate fi manevrat. (< fr. manoeuvrable) Vezi definitia »
PTERODACTÍL s. m. reptilă zburătoare fosilă din ordinul pterozaurienilor, de mărimea unui uliu. (< fr. prérodactyle, lat. prerodactylus) Vezi definitia »
DESCIFRÁBIL, -Ă adj. Care se poate descifra (ușor). [Cf. fr. déchiffrable]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z