Definita cuvantului piroscop
PIROSCÓP s.n. Instrument cu care se poate observa dacă o temperatură a atins un anumit grad. [Pl. -scoape. / < fr. pyroscope, cf. gr. pyr – foc, skopein – a privi].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu piroscop
–TOP2 Element secund de compunere savantă cu semnificația „loc”, „regiune”. [< fr. -top, cf. gr. topos]. Vezi definitia »
HARD-TOP s.n. Mașină cu capotă demontabilă, rigidă, din metal sau plastic. [Pron. had-top. / < engl. hard-top]. Vezi definitia »
AMETRÓP, -Ă, ametropi, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care suferă de ametropie. – Din fr. amétrope. Vezi definitia »
CISTOSCÓP s.n. Instrument prevăzut cu un dispozitiv optic, care permite examinarea interiorului vezicii urinare. [< fr. cystoscope, cf. gr. kystis – vezică, skopein – a examina]. Vezi definitia »
DOP, dopuri, s. n. 1. Bucată de plută, de cauciuc, de sticlă etc. cu care se astupă deschizătura unei sticle, a unul vas îngust etc.; astupuș. ◊ Expr. (Mare) cât un dop sau dop de saca = (despre oameni; glumeț) mic și îndesat; bondoc. 2. Bucată de lemn care astupă deschizătura de sus a fluierului, a cavalului etc., lăsând o gaură mică prin care se suflă. 3. Piesă de metal cu care se închide o conductă. 4. Cerumen adunat în canalul auditiv extern al urechii, care împiedică auzul. – Cf. săs. dop. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z