Definita cuvantului polinuclear
POLINUCLEÁR, -Ă adj. (Despre celule) Cu mai multe nuclee. [Cf. fr. polynucléaire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu polinuclear
opsár, opsári, s.m. (reg.) vânzător de vite pentru măcelării. Vezi definitia »
ROLLBAR, rollbaruri, (de ce cu 2 de L? – CM] s.n. Bară de oțel arcuită transversal pe caroseria unui automobil, concepută pentru protecția ocupanților în caz de răsturnare. Se utilizează, în general, la masinile de curse, jeepuri și autoutilitare tip pick-up. Se mai numește și bară antirostogolire sau bară pentru răsturnare. – Din engl. rollbar. Vezi definitia »
NEREGULAMENTÁR, -Ă, neregulamentari, -e, adj. v. AVERTISMENT (2). Sancțiune administrativă aplicată unui angajat pentru o abatere disciplinară și prin care se atrage atenția acestuia că va fi sancționat mai aspru la o nouă abatere. ◊ Expr. A da cuiva un avertisment = a atrage atenția cuiva să nu repete o greșeală. ♦ Sancțiune aplicată de arbitru unui sportiv pentru joc neregulamentar și care, la repetarea abaterii, poate fi urmată de eliminarea din joc a sportivului. [Var.: nereglementar, -ă adj.] – [DEX '98] Vezi definitia »
ACTUÁR, actuari, s. m. Specialist în calcule statistice privitoare la asigurări și, în general, la probleme financiare. [Pr.: -tu-ar] – Fr. actuaire (lat. lit. actuarius). Vezi definitia »
PANTOFÁR, pantofari, s. m. Persoană care face ori repară pantofi sau orice fel de încălțăminte; cizmar; negustor sau vânzător de încălțăminte. – Pantof + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z