Definita cuvantului șmecher
ȘMÉCHER, -Ă, șmecheri, -e, adj. (Adesea substantivat) Care știe să iasă din încurcături, pe care nu-l poți păcăli; abil; isteț, dezghețat; șiret, șarlatan. – Din germ. Schmecker „persoană cu gust rafinat”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șmecher
UXER s.n. Navă de transport cu vâsle și pânze, folosită mai mult la transportul cailor. [< fr. uxer]. Vezi definitia »
VETIVÉR s.m. Plantă din familia gramineelor cultivată în unele regiuni tropicale pentru rădăcinile ei, din care se extrage un ulei folosit în industria parfumurilor. [< fr. vétiver]. Vezi definitia »
Mamifer din specia prosimianelor. Cunoscut si sub denumirea de „primate inferioare”. Specific zonei Madagascar, lemurul se aseamana ca aspect exterior cu o maimuta. [cuvantul este lemurian – oprocopiuc] Vezi definitia »
inter- Pref. care adaugă unor cuvinte sensul sp. entre. Lat. inter-, cf. între. Apare într-o serie de neol. împrumutate limbii fr., din care unele circulă și în rom. în forma lor simplă (intercontinental, cf. continental; interlocutor, cf. locutor; internațional); în alte cazuri, s-a adăugat unui cuvînt rom., prin analogie cu cuvîntul fr. corespunzător (interpune, ca fr. interposer; interveni, ca fr. intervenir; interzice, ca fr. interdire). În sfîrșit, adesea apare și în cuvinte care nu se folosesc cu forma lor simplă (interferență, interjecție, interlop, intermitent, interpela, interpola, interpreta, interval etc.). Vezi definitia »
ESTÉR s. m. compus chimic rezultat prin acțiunea unui acid carboxil asupra unui alcool, cu eliminare de apă. (< fr. ester, germ. Ester) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z