Definita cuvantului pomăda
POMĂDÁ vb. I. tr. A unge, a da cu pomadă. [Var. pomădui vb. IV. / < fr. pommader].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pomăda
RODÁ, rodez, vb. I. Tranz. 1. A face operația de rodaj, a efectua o rodare. ♦ Refl. Fig. A acumula o oarecare experiență; a se obișnui, a se acomoda într-o muncă. 2. A netezi foarte fin suprafața unui obiect cu ajutorul unor pulberi sau al unor paste speciale abrazive. – Din fr. roder. Vezi definitia »
TRANSBORDÁ vb. I. tr. a trece călători, mărfuri dintr-un vapor, tren etc. în altul. ◊ a trece ca un transbordor un vehicul terestru de pe calea lui pe altă cale cu care nu are legătură directă. II. intr. a schimba trenul sau alt vehicul. (< fr. transborder) Vezi definitia »
legenda este o nrtiune populra,in versuri sau in proza in care se da o explicatie imaginara despre un fapt real Vezi definitia »
CEDÁ vb. I. tr. a abandona cuiva un bun, renunțând la dreptul de posesiune. ◊ a face o cesiune. II. intr. 1. a da cuiva dreptate; a-i recunoaște superioritatea. ◊ (sport) a se recunoaște învins, a înceta întrecerea. 2. (despre boli, dureri) a se ameliora, a scădea în intensitate. 3. (despre lucruri, elemente de construcție) a nu rezista la apăsare, a se rupe. 4. (despre corpuri, medii) a transfera căldura unui alt corp sau mediu. (< fr. céder, lat. cedere) Vezi definitia »
BREDA, oraș în Olanda, port fluvial pe Merk; 154,6 mii loc. (1986, cu suburbiile). Nod feroviar. Metalurgie, constr. de mașini, produse din mătase, piel. și încălț., conserve de legume; ciocolată. Biserică gotică (sec. 15). În 1625, după o rezistență eroică, B. a fost cucerită de spaniolii conduși de generalul Spinola. Locul mai multor conferințe internaționale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z