Definita cuvantului presostat
PRESOSTÁT s.n. Aparat pentru măsurarea presiunii dintr-o încăpere închisă. [< fr. pressostat].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu presostat
CELENTERAT (‹ fr. {i}; {s} gr. koilos „scobit” + enteron „intestin”) s. n. (la pl.) Încrengătură de metazoare marine, rar dulcicole, care au fie o cavitate digestivă simplă și trăiesc libere sau fixate (hidrozoarele = hidrele), fie o cavitate digestivă închisă și pot fi libere (scifozoarele = meduzele) sau fixate (antozoarele = coralii). Au corpul saciform, cu un ectoderm sensibil (epiderma, situată la exterior) și un endoderm cu rol digestiv (care îl căptușește pe primul), un singur orificiu diferențiat, fie bucal, fia anal, tentacule cu celule urticante; se reproduc prin ouă sau înmugurire și formează deseori colonii. Vezi definitia »
HOMERIZÁT adj. v. homeriza. [DN] Vezi definitia »
CLORÁT s. m. sare a acidului cloric. (< fr. chlorate) Vezi definitia »
ATÂRNÁT, -Ă, atârnați, -te, adj. Care atârnă; (rar) aplecat spre pământ. Salce cu... ramuri atârnate (NEGRUZZI). – V. atârna. Vezi definitia »
SPAGÁT, spagate, s. n. 1. Sfoară groasă, cu o împletitură specială. 2. Poziție acrobatică în gimnastică în care picioarele se deplasează până la 180°, în prelungire, pe pământ sau în aer, în poziție verticală sau orizontală; sfoară (2). [Var.: șpagát s. n.] – Din germ. Spagat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z