Definita cuvantului șop
șop2, șopuri, s.n. (reg.) 1. șopron. 2. podul șurii unde se păstrează fânul. 3. umbrar.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șop
KINESCÓP, kinescoápe s.n. 1. Dispozitiv care permite vizionarea unei serii de fotografii în forma unei secvențe continue, în mișcare. 2. (Telev.) Dispozitiv care permite obținerea înregistrării pe film a unei emisiuni realizate în direct, chiar în interiorul receptorului de televiziune, cu scopul reluării ulterioare a acestei emisiuni. ♦ (p. metonimie) Tub catodic special care permite filmarea imaginii pe care o reproduce. 3. (Telev.) Tub catodic folosit pentru redarea imaginilor de televiziune; cinescop. (din fr. kinescope < kinés(i)-, din gr. κίνησις = mișcare + -scope, din σκοπεΐν = a se uita, a privi; sensul 2. < prob. din engl., atestat din 1949, indicând înregistrarea unei emisiuni transmise ulterior; sensul 3. < denum. engl. a dispozitivului, marcă înreg. în S.U.A., în 1931) [def. TLF] Vezi definitia »
BOTTROP, oraș în V Germaniei (Renania de Nord-Westfalia), în bazinul Ruhr, lîngă Essen; 116,4 mii loc. (1988). Ind. carboniferă (huilă), cocsochimică, metalurgică, constr. de mașini și textilă. Vezi definitia »
VIDEOMAGNETOSCÓP s. n. magnetoscop de tip special. (< video1- + magnetoscop) Vezi definitia »
ALELOTRÓP, -Ă adj. 1. care prezintă alelotropism. 2. (fiz.; despre un amestec) cu două forme ale unui compus desmotrop în echilibru. (< fr. allélotrope) Vezi definitia »
ANIZOTRÓP, -Ă, anizotropi, -e, adj. (Despre un corp) Care nu are aceleași proprietăți fizice în toate direcțiile; care prezintă direcții privilegiate. – Din fr. anisotrope. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z