Definita cuvantului primicer
PRIMICÉR s.m. 1. Cel dintâi dintr-un corp dintr-o grupare (în vechea Romă). 2. Căpetenie a anumitor congregații sau fraternități religioase. [Var. primicier s.m. / < lat. primicerius, cf. fr. primicier].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu primicer
FRIGORIFÉR, -Ă, frigoriferi, -e, adj. (Despre un sistem fizico-chimic sau tehnic) Care transferă frigul. ◊ Lanț frigorifer = serie de instalații frigorifice prin care se asigură conservarea și transportul la rece al alimentelor. Agent frigorifer = agent frigorific care transferă frig la un mediu ce trebuie răcit de la un mediu care se află la o temperatură mai joasă. ♦ (Substantivat; impr.) Clădire sau încăpere prevăzută cu instalații de răcire sub temperatura mediului înconjurător și folosită pentru conservarera unor cantități mari de alimente, medicamente etc.; instalație frigorifică. – Din fr. frigorifére. Vezi definitia »
DECISTÉR s.m. Unitate subdivizionară de măsură pentru volumul lemnelor, reprezentând a zecea parte dintr-un ster. [< fr. décistère]. Vezi definitia »
CONTRÓLER s. n. 1. comutator care realizează o succesiune determinată de modificări ale conexiunilor unor circuite electrice. 2. (inform.) circuit complex și logica aferentă operării în condiții optime a unui echipament periferic. (< germ. Kontroller, engl. controller) Vezi definitia »
TRICOTÉR, -Ă s.m. și f. Muncitor calificat care lucrează la mașinile de tricotat. [< fr. tricoteur]. Vezi definitia »
ÁER2, aere, s. n. (Bis.) 1. Acoperământ de stofă sau de pânză cu care se acoperă vasele liturgice. 2. Epitaf (2). – Ngr. aer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z